01 October 2010

suke suke day :)




Heyy , assalamualaikum . ngeee ! ari niee dekat uma aku ade makan2 kecik . ala kadar jee , ayah aku buat sempenee raye n speacialist for stuff dy dkat ofis . soo , inilahh time nyee aku nak ajak mmber aku dtg same . hem , even 7 orang jee . bole kire , bukn tak tekiree un . ecehh .

Okehh , kau egt buat jamuan makan2 nii ade relax relax kee ? mestilaa kerjee kan ? hahaha ! aku keje jugak , dlm kategori PEMALAS , soo keje sikit jee , tu pon dh penat aku rase . huhu L tau keje aku ape ? firstly , jage izz . hoohhh ! budak nii memang sukar untuk dkawal . hadoi , penat aku jage dy . dengan buat sepah , mndikan dy , bgy dy makan , bwk dy gy jalan .  for the first time I be a babysitter in the whole day , totally tireed . muke un desperate gile macam nak mati . melalak nak kat mak aku , “jagelah dy kejap haa , kau bukn buat keje ape pon , mak sebok ni haa” . mcm mane anak aku pulak nnti yee ? hahaha !




Izz fariq

Yeah yeah . comel bukan ? tapi mengade ngade . hahaha ! mak aku slalu panggel dy parit . [duh ! pecah rahsiee . hehehe ] ade sebb nyee . name dy , izz FARIQ = PARIT . hahaha ! mak aku , macam tu lahh =.=’’
Yeahh , second job akuu , kemas meje , isi kueh ? hayoiyai . ade kee org nk mkn kueh raye ? tk sedaapppp (=.’’)

Keje seterusnyee , masokkn ketupat bungkus a.k.a nasik impit – real name !
Job niee memang tah pape . time tuu nak agkt bnde tuu , time tuu gak lah aku nak mesej orang soh datang umah . bebaloi kee ? buang kdit jee haku rase . tade sape datang except the seveens J . plus , mase aku tenga buat tu ni tu , tub tub hujan . habess akuhh . kene marah , “kau niee lembab lah yana , mak suro kau angkat bnde tu pon susa kee ? , cepat angkat . hujan dah ni haa . kau angkat satu satu , haish !”, mak aku tanpee berase panas nyee nasik impit tuu , dy amek lju2 . “mak , panas lah ! heyy , panas lah mak . mak ! tak panas ke ! panas lahh ! aduhh , terror gilee mak ,” . “laju mak buat , kau lembab . hahahaha ! ,” … “haa , lawak laa tuu +.+”

Yeahh , kami anak branak memang macam niee , saling kene mngene dn mnggedik sentiase J

Penat aku buat keje itu ini . huuu , bepeloh peloh aku . al maklumlah kan , badan aku sehaadd . hahaha ! boleh perah uhh bju aku , basah gilee . hahaha ! *tipuu saje . aku dah mndi ke belom yeee td ? lupe sudaa . aku rase dahh . aku mandi awal dalam pukol 9 lbehh . “yana !!! bangon ! tlg mak !” . yahh , itu diaa alarm aku dn aku perlu sntiase alert bile name aku dsebut panjang . macam nie … “YAANNNAAAAAAAAAAAAA !!!!!” oyeah , memang . suke sangat ! =.=’’

Sambong menjadi babysitter yg garang , dengan relee hati bawak si pelalak nanges sentiase jalan2 di sekita lua rumaa . huhuhu ! dy tejatoh . naseb tak nanges ! ^_^V tibee tibee , “YANAA !” tak panjang pun sebutan itu , yahh … dari jaoh aku melilau , rupenyee si … title ape aku nak kasi yee ? hemm , yeesss ! si ‘GEPEGEPO’ a.k.a Shakyrah . hahaha ! ‘Gedik + Penipu + Gemok + Poyo’ . heeee ! suke suki aku jee . well , tidak mengapee sebab aku kenal dan masak sangat dengan prangai dy , aku kenal dy since kkr [kanak kanak riang] lagi . soo , aku bukan fitnah dy pape J it is the truth .

-Dah datang rupenyee budak nieee – “ weh , tolong aku jage dy nii” . heee ! comel nyeee ! [ulang cakap] whatever . masok jee rumah , dah jam 4.05 . orang pon dah datang . *hem , baju ape aku nak pkai ? busuk niii . bepeloh2 aku . bju un tak gosok agii . tudong agi .

Dalam minang lembab ialah tembel . yaaa ! TEMBEL ! =.=’’ . pekataan yang sering kua dari mulot mak aku . “nanti lahh . orang nak tengok sape datang” . dalam bilek parents aku , tingkap . situasi ; nak gelak ! [ bnyak gilee budak ni makan ! hoi ! brape bnyak ayam kau nak hamek ?! tak reti tnggalkan kee ?!] yaaa , aku nengok je budak pompan yg mybee berumo 6 taon gituu , amek makanan sebanyak mane dy sukee . nafsu lebih ! herrr !!! geram aku . kau tau ape menu dy ? : nasik impit + sup + ayam 5 ketol + kacang + tembikai . ape agaknyee ade dalam perot budak tuu ? sumenyee dy sangap !

Mate meliang . hemmmm , ALLLLAMMMAAKKKK ! ALLAH HAI ! kenape ! kenape ! kenape ! mati aku ! im dead ! dead ! over dying . ohh god , oh my Gucci , oh my jimmy CHOO ! oh my solihin , oh my . oh my . oh my . OHH MYYY aaaa !! dy tipuu . LIED ! LIED ! LIED ! camane nii !

Aku teros kluaa bilek melompat , menjerit , menggelabah , menggabrakan diri , dan segalee me lagi lahh !
Aku : HAARRRGGGHHHH !!! DY DTANG ! DY DATANG ! camnee nii !! haarrr !!! mati aku ,
Mak : kenape kau ?! sape yg datang ? gilee ?!
Aku ; dy datang mak !! dy datang !!!!
Along : hoi ! bising ah !
Mak : sape dtg ? solihin ?
Aku : bukann . member orang !
Mak : bia lahh dy datang , knpe ? mne dy ? soh lah dy masok .
Aku : harrhhh ! tak nak ! tak nak !
Punyee gabra gilee aku smpai aku melompat mcm berok ! O.o ! tekejot berok aa nieehhh ! dy kate tak dtg ! menipuuu . aku memang dah agak . hampir kntoi dorang punyee seprais sbb :
1# Azwa kate dekat fb , dy tak dtg . ade hal .
2# aiman pun kate ade hal , tak dapat dtg , then aiman kate azwa mybe dtg .
3# aku sedih sbb korg ckp tak dpt dtg , tp aku ragu ragu , rase macam korg nak wt something .
4# aku msg azwa , dy kate dy ade hal . siyes tk dapat dtg .
5# mule fikir something !
Answer , YES ! ini diaaa . kau nak buat seprais kat aku ! yaaa ! memang jadik . kau buat aku macam nak mati . tak caye jee tengok korang ade dalam umaa aku ! huaaaa !! *tanpee solihin .

Shakyrah : kau knape td ? tejerit jerit .
Aku : tuu , dy dtg .
Shakyrah : sape ?
Aku : aiman . * aku nmpk dy jee mase kt tgkap tuu , azwa tak nmpak .
Shakyrah : sape ?
Aku : kau tengok lahh . kau g lua , kau cakap kt dy , yana soh masok dulu .
Shakyrah : hah ! asal aku plak ?!
Aku : pegy je lahhh ! aku gabraa niieee !!
Shakyrah : yelahhhh !!
……
Aku : dah ? dy kat mane ?
Shakyrah : dah , kat lua sane .

Aku melompat lompat “ camneee ni ! cmnee ni ! “ , shakyrah , “camnee ape ? gy lah siap !” . aku , “hishhh ! kau nii mcm mak aku ahh ! lempang ang !”
Searching : baju .
Condition : gabra !
To do : melompat ! gabra ! gosok baju ! tekejot ! beroookkkk !

Aku kluaa lahh , nak gosok tudong . “haahhhhh !!!” shakyrah kate kat lua , aku pk lua lua porch tuu , upenyee lua kt ruang tamuu . da laahh tak pkai tudong time tuu . slamber klua , entah azwa nmpak kee tak rambot aku . *baru prasan azwa ade skali . egtkn aiman dtg sorang . along , “nak seprais kat yana yee” . aku denga – nak seprais kak yana yee . -.-
Siap siap . aku jumpee jugak dorang . ayah kate , “ape pulak malu nii , gy lah teman kawan sane tuu . ehh ! malu malu pulak , tu , kesian kawan tuu .” heh ! kire spoting laahh an family aku nehh . ajim , “solihin kau mane ?” mak , “pegilahh . jemput kawan ko tuu makan , haish budak ni .”

Hahaha ! pandang pandang , gelak . pandang , gelak ! pandang , gelak ! takde keje kee ? kau nak tau ape yg aku cakap dalam hati ? yeahhhh .
“eehhhh ! asal budakk due nii tenung tajam kat mate aku nii ?! janganlahh wehh !”
“Allah ! dorg nie jgn lahh pndang aku macam tuuu ! seram kot .”
“Allahhhh . mate dorang . huhuhuhu !”
Hahahaha ! jgn cubee kau gode aku dengan matamu . hahaha ! aku tak brani tengok dahh . btw , =.= , laen kot ! tak penah aku tengok muke kau org dekat2 . licin kot . laen lahh aku ni . ade dot sesat singgah kt pp . hehehe ! yg tak tahannyee asek gelak jee . tak cakp amende un . I get shy shy cat lahh . naseb kau duee paham pangai aku yg pemaluu ni . macam daun semalu . alah ! malunyee . smpai aku cover mukee dgn cawan polisterin tuu . dgiget gigetnyee ! hahahaha ! perlu ke aku buat cenggitu ? look stupidd lgi bile dorang pandang aku buang sise tembikai izz dr kaki aku . cam saket je . hahahaha !

Tapi aku tetap mmberanikan diri untuk mngajak kau orang pegi kt depan tengok siri katun besame same ku . terime kaseh ! n , kesian . mcamne lahh budak aiman uhh leh telangga amende tah . yg azwa plak tak habes2 minom aer . naseb tak tekencing an ? yahh . aku sukee katun . kenape bukk national geographic nii ? tak minat lah . katun bole lah . smackdown kee . hahahaha ! shakyrahh dah mulee mnggedik . hadoi ! dy suke kau lahh man . aku hnye gelak bile budak tu kate , “eee ! comel ahh dy uhh . tp asal aku tk pena nmpk dy kat skola ehh ?”

Sbelom balek . skali lagi , aku beranikan diri . “weh , nak amek gmba korang bole tak ?” elehh azwa . td punyee lah ramah . bile nk ngetip2 kuku gamba , malu plak . yg si aiman , “hoh , bolebole .” peace dulu uhh . hahahaha ! ngeng jeee . dh aiman un nk aku amek gmba dy , aku snappy lahh . hahaha ! time tu plak camera hp aku . heyy . ppe ntah ! kabur plak doee . hisshhh ! 


  

  
aiman & azwa

Ok , hahahah ! klaka kan muke mereke mereke ni ? hahahaha ! nk tegelak aku . HAHAHA ! ok , dah gelak . hemmm . muke due due bole tahan . tapi bile dtnye sorang2 ,
Along – yg tembam , pkai tshirt itam tu ensem .
Shakyrah – mstilah yg tshirt itam tuu , pp dy ! geram doe .
Ajim – aku lgi ensem .
Mak – entah , mak tak prasan .
Syamil – alaa . mane aku tauu . cepat lahh update blog tuu . aku nk gune ni !
Ayah – *len kali jelah aku tanyee J

Hahaha ! last , balek pon diorang tuuu . huhuhu ! muke korg tah pape . tapi , just onee worrrrdddeeehh ! GEMPAK SIOTTT !! ehh , itu duee tuu . hahaha ! pape pon , memang best . n sori aaa , sebb macam bodoee je kan ? aku layan korang macam stranger . huuuu . the best eid lahh an taon nii aku rase . yg laen , dtg … first shakyrah , aiman , azwa , syafiqah , ecah , aidil , alin . alin is my sedaree , aidil is my kausen . shakyrah is my kawan since kecik . ecah , dono . syafiqah is menyaketkan hati . aiman n azwa , my new frens 4 dis yerr . *ape aku mrepekk ni !

Lpas dorg balek , haehsehmen , baru datang pulak si edil gn azad . lempang kang . hahaha ! anan un lmbat . grr ! dorg is my sepupu sepapat sparepart . haaa bodo sudaa . aku amek gmba aku dgn aidil . kenape aku buat cenggitu ? nak saketkn ati sape . heemmm . takde ppe . ktorg just nk amek gmba besamee . tak salah , tp klau ade yg terase ke hape . maaf , hohoho !



Mereke adek bradek , kiri adek , kanan abang .
Kiri bedil , kanan bazad J
Gmba anan tade ,


Yes yes . blah kanan , yano . kiri bedil .
Panggilan name seGENG ktorg . ngohh .

Huh ! pape jelahh . shakyrahh jeles . sengajee aku buat nak bg dy jeles kot . naseb aku tak amek gmba gn azad skali . habes bengang nnti dy . mane satu lahh si shakyrah uh nak . taon lepas nk abg , taon niee nak adek . aku taknak ke ? =.=’’ . ape kurangnyee aku ni ? hihihi ! heyy . bosan .

Hahahahahahaha ! tuu jeeee aku raseee . heeee ! suke suke hari ni . ngehhhh .

p/s : please . invite u again 4 the next year eid . hehehehe !